X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bakliyatın 120 lezzeti sunuldu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bakliyatın 120 lezzeti sunuldu

  • Giriş Tarihi: 25.1.2016
Bakliyatın 120 lezzeti sunuldu
Bakliyatın 120 lezzeti sunuldu

Uluslararası Bakliyat Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, bakliyatın obezite ve diyabet hastalıklarının en büyük mücadelecisi olduğunu vurguladı

2016 Uluslararası Bakliyat Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'na (TAŞPAKON) bağlı dernek üyelerince hazırlanan 120 çeşit bakliyat yemeği Mersinlilerin beğenisine sunuldu. Uluslararası Bakliyat Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, "2016'da yapılacak tanıtım çalışmaları ve etkinlikler sonrasında tüm dünyanın bakliyat talebinde yaklaşık yüzde 10'luk artış bekliyoruz. Bakliyat obezite ve diyabet hastalıklarının en büyük mücadelecisi" dedi.

"BÜYÜK UĞRAŞ VERDİK"
Uluslararası Bakliyat Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi için büyük uğraş verdiklerine dikkat çekti. Dünyada bakliyat tüketiminin arttığını bildiren Arslan, Kuzey Amerika'da pek bilinmeyen nohutun artık pek çok markette satıldığını bildirerek, "İnsanlar bu ürünleri bol bol tüketmeye başladı. Bu artışın nedeni, bakliyat ürünlerinin GDO içermemesi ve bitkisel proteinin en yüksek ürün grubu olmasıdır" diye konuştu.

1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da bakliyatın dünyada gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir ürün gurubu olduğunu dile getirdi. Mersin'in bakliyat ihracatının yüzde 80'ine hakim olduğunu bildiren Çakacak, "İlimizin 2015 yılında 1 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatı var. Bakliyat hem Mersin hem de ülke ekonomisinde son derece önemli bir yer tutuyor" ifadesini kullandı. Tanıtım ve konuşmaların ardından TAŞPAKON'a bağlı dernek üyelerince özenle hazırlanan bakliyat yemekleri, 400 kişilik davetli gurubuna servis edildi. Sağlık dolu lezzetler konukların beğenisini topladı.