MERSİN'İN Tarsus ilçesinde sezonun ilk karpuzu yetiştirilirken, karpuz üretim alanlarında ciddi bir azalma olduğu ifade edildi. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Rusya ile olan sorun nedeniyle karpuz üreticilerinin iki yıldır risk almayarak, karpuz ekim alanlarında ciddi bir düşüşün yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Bölgede karpuz hasadına yakında başlanacağını belirten Ali Ergezer, 2 yıl öncesine kadar 20 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldığını, ancak ihracatta yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu rakamın 2 bin dekar alana düştüğünü ifade ederek, "Tarsus'ta 20 bin dekara karpuz üretimi yapılırken bir milyon ton dolayında karpuz rekoltesi vardı. Bu rakam ekonomiye ciddi bir katkı sağlıyordu. Şimdi rekolte 200-250 bin ton arasında. Üreticilerimiz karpuz konusunda risk almadı, ekim alanları azalınca rekolte de düştü" şeklinde konuştu.