Gaziantep Ticaret Borsası öncülüğünde ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Gaziantep'te Bulgur Festivali düzenlenecek. Festivalde bulgur kazanları kaynatılacak, uluslararası üne sahip aşçılar ve Gaziantepli kadınlar bulgur yemekleri hazırlayacak. Divan Otel'de düzenlenen toplantıda festival hakkında bilgi veren Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bulgurun amiral gemisinin Türkiye olduğunu söyledi. GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bulgurun "Bereketli Hilal' olarak adlandırılan coğrafyada binlerce yıl önce tüketildiğini belirterek, "Sarı altın olarak tabir edilen bulgur, tarihte bölge insanı için bazen bitmek bilmeyen kıtlık yıllarının can simidi, bazen de en güzel düğünlerin ve yemeklerin baş konuğu olmuştur. BM bile bu çok değerli ürünü gıda yardımlarında stratejik bir ürün olarak kullanıyor" dedi. Türkiye'nin bulguru en çok üreten, en iyi işleyen ülke konumunda olduğunu söyleyen Tiryakioğlu, "28- 29 Mayıs tarihlerinde Bulgur Festivali düzenleyerek bulguru tüm dünyaya tanıtmak amacındayız. Aynı zamanda biz bu gibi festival ve tanıtımlarla bulguru tüm dünyaya taşımak ve üreticilerimize yeni pazarlar kazandırmak istiyoruz. Bu festival bulguru yabancı mutfaklarla buluşturacak ve evrensel bir pencere açacaktır. Festivalde bulgurdan suşi, hamburger ve risotto yapacağız" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bulgurun 50 çeşit yemeğinin yapıldığını belirterek, "Sağlığı koruyucu etkisi olan bulgur tarihi boyunca sınırlarının ötesine geçip dünyada hak ettiği yeri alamadı. Festival, bulgurun dünyaya tanıtımı için çok önemli ve büyük bir adım. Ancak bu uzun bir yolculuk ve yolculuğun başında olduğumuzun farkındayız. Bu festivalle aydınlığı çoğaltmak için bir adım daha atıyoruz" dedi.