X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Dört yeni buğday çeşidi çiftçiye tanıtıldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Dört yeni buğday çeşidi çiftçiye tanıtıldı

  • Giriş Tarihi: 5.6.2016
Dört yeni buğday çeşidi çiftçiye tanıtıldı
Dört yeni buğday çeşidi çiftçiye tanıtıldı

Doğu Akdeniz sal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen Yakamoz, Altınöz, Eker ve Ayzer isimli 4 yeni tohumluk buğday çeşidi, düzenlenen tarla günüyle tanıtıldı. Enstitü Müdürü Seyyid Irmak, enstitü müdürlüğü binasında tanıtımını yapacakları buğday çeşitlerinden ikisinin ekmeklik, ikisinin ise makarnalık buğday olduğunu söyledi.

21 BUĞDAY ÇEŞİDİ
Enstitü olarak buğdayda öz kaynakları kullanarak geliştirdikleri çeşitlerin ülke tohumculuğunda kullanım oranının yüzde 95 olduğunu belirten Irmak, "Tohumculuk alanında son 10 yılda önemli mesafeler kat ettik. Enstitü olarak buğday çeşitliliği geliştirmede ve tohumluk üretiminde lider bir konumdayız. 6'sı makarnalık, 15'i ekmeklik olmak üzere 21 tohumluk buğday çeşidimiz var" dedi.

YÜZDE 4'Ü ADANA'DAN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt de buğdayın yaşam içinde vazgeçilmez bir yeri olduğunu ve yaşamın her alanında kullanıldığını ifade ederek, "Ülkemizde geçtiğimiz yıl 78 milyon 811 bin dekar alanda yapılan buğday ekiminden 22 milyon 692 bin 610 ton üretim gerçekleşti. ise buğday üretiminin yüzde 4'lük kısmını karşılamaktadır" ifadelerini kullandı.