Ezme arası dondurma

Giriş Tarihi: 12.7.2016
Ezme arası dondurma
'te bir işletmeci, özel olarak ürettiği fıstık ezmesi arası dondurma ile müşterilerini yeni bir lezzetle tanıştırdı. Karataş Mahallesi'nde künefecilik yapan Hasan Özikizler, nedeniyle kentin en önemli lezzetlerinden olan fıstık ezmesiyle 'a özgü dövme dondurmayı birleştirerek yeni bir ürün elde etti. 'Ezme arası dondurma' olarak adlandırdığı ürünü inovasyon çalışması olarak gören Özikizler, vatandaşların yeni ürüne ilgisinin oldukça fazla olduğunu ifade etti. Fıstık ezmesinin hamur gibi açılmasının ardından içine sarılan dondurmayı ve dövülmüş fıstığı dilimler halinde bölerek servis eden işletmeye gelenler gördükleri manzara karşısında hem gözlerinin hem karınlarının doyduğunu söyledi.

PATENT BAŞVURUSU
İşletme sahibi Hasan Özikizler, baba mesleği olan künefede de inovasyon çalışmaları yaparak yaklaşık 40 çeşit künefe elde ettiklerini belirtti. Ezme arası dondurmayı da uzun süren çalışmalar sonrasında menülerine aldıklarını dile getiren Özikizler, "Fıstık sarma arası dondurma ve kaymakla oluşan bir ürünümüz. Gaziantep artık gastronomi şehri olarak anılıyor. Biz de bu şehrin en önemli lezzeti olan fıstığı sıcak havalarda en çok tüketilen ürün olan dondurmayla birleştirdik. Oldukça ilgi gördü" diye konuştu. Özikizler, porsiyonu 20 liradan satılan 'ezme arası dondurma' için patent başvurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Ezme arası dondurma
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz