Yakın
Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, et tüketiminin artacağı Kurban Bayramı'nda, özellikle kronik hastalığı olan bireylere yağsız veya az yağlı et tüketmelerini tavsiye Etti. Arslansoyu, et pişirme usulleri, mangal yaparken kanserojen maddelerin oluşumunun önlenmesi ve kurban etinin tüketilmeden önce saklama, hazırlama ve pişirme usulleri konusunda önerilerde bulundu. Etleri haşlama ya da ızgara olarak tüketilmesini öneren Arlansoyu, "Kızartmadan kaçınılmalıdır. Etle yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ eklenmemelidir. Etler E ve C vitamini içermez. Bu nedenle, etlerin mutlaka sebzelerle beraber pişirilmesi ya da yanında C vitamini kaynağı olan sebzelerin ya da taze sıkılmış meyve suyunun tüketilmesi önemlidir. Bu yöntem hem besin çeşitliliğini sağlayacak hem de C vitamini, kırmızı etten sağlanan demirin emilimini arttıracaktır" dedi.