Gaziantep Kulübü, sarımsak aşı, alaca çorba, sarımsak kebabı, ve zeytin böreğine patent almak için çalışamalarını sürdürüyor. Uzman aşçı ve ev hanımlarıyla birlikte yürüttükleri çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Gaziantep Kulübü Başkanı Necati Binici, önümüzdeki günlerde bu konuda Türk Patent Enstitüsü'ne başvuracaklarını açıkladı. Patentin ardından bu yemeklerin aslına ve standartlarına uygun olarak yapılıp yapılmadığını da yemek kitabı yazarları Özden Özsabuncuoğlu ve Gonca Tokuz ile Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Oya Özkanlı'dan oluşan üç kişilik uzman bir ekip tarafından denetlenecek.Alınacak patent ile bu yemeklerin aslına uygun olarak yapılarak gelecek nesillere aynı tat ve lezzetle sunulması sağlanacak.