YAKIN Doğu Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Özgür Sirkeci, aşırı tuz tüketiminin tansiyon, kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalıkları, kemik erimesi gibi birçok hastalığa sebep olduğunu söyledi. Sirkeci, yemeklerde azaltılan 1 gr tuzun bile felçte yüzde 5, kalp krizlerinde ise yüzde 3'lük azalma sağladığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün, günlük tuz alımını 5 gram olarak önerdiğini ancak Türk toplumunda günlük kişi başı tuz tüketiminin yaklaşık olarak 18 gram olduğunu belirten Sirkeci, konserveler, salçalar, turşular ve ekmek gibi tuz içeriği yüksek gıdaların toplumumuzda oldukça fazla tüketildiğini kaydetti. Sirkeci, yemek anlayışının değişmesi gerektiğini vurguladı.