Gastronomi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Hatay'da kahvaltıların vazgeçilmezi olan 'Antakya simidi' her fırının en çok ürettiği unlu mamul olarak dikkat çekiyor. Kendine özgü tuzsuz ve katkısız hamuruyla hazırlanan Antakya simidi, özel şekliyle de ilk defa görenlerin dikkatini çekiyor. 45 yıldır fırın işletmeciliği yapan Eser Akıncılar, Antakya simidinin tuzsuz olduğunu ve mutlaka yanında verilen kimyon-tuz karışımıyla birlikte yenildiğini söyledi. Antakya simidinin sadece Antakya'da üretildiğini başka hiçbir yerde bu simide rastlamadığını vurgulayan Akıncılar, "Antakya simidinin hamurundan şekline kadar herşeyi diğer simitlerden farklı, öncelikle hamurunda tuz kullanmıyoruz. Hazırladığımız hamuru yaklaşık 1 saat beklettikten sonra özel şekle sahip Antakya simitlerini hazırlamaya başlıyoruz. Diğer simitlerden hem daha büyük, hemde daha lezzetli oluyor" dedi.