X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Gençlik iksiri kabukta
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Gençlik iksiri kabukta

  • Giriş Tarihi: 20.11.2014 16:50
Gençlik iksiri kabukta
Gençlik iksiri kabukta

Kırışıklıklara son vermek ve kansere karşı koymak elinizde. Meyve ve sebzelerin kabuklarını atmayıp onlardan faydalanabilirsiniz.

Sebze ve meyveleri tüketirken kabuklarını soyup çöpe atıyorsanız büyük bir hatanın içindesiniz çünkü sebze ve meyvelerin kabuğa yakın kısımları lezzetli ve yumuşak olan iç kısımlarından çok daha zengin besin bileşenlerine sahiptir.

Konu özellikle meyveler olduğunda hemen herkesin ilgisini çeken o yumuşak ve sulu olan orta kısmıdır. Ancak Beslenme Profesörü olan Doktor Susan Percival, bazı önemli antioksidanların kabukta bulunduğunu belirtti.

Elma

Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranla daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş. Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz.

Salatalık

Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğiniz miktara denk.

Patlıcan

Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığınızda 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursunuz. Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsanız, kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsınız bile.

Kivi

İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler staph bakteri ve kolibakteri ile savaşır. Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyor musunuz? O zaman içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsin veya kağıt kadar ince dilimleyip salatanıza koyabilirsiniz.

Portakal

Kabuğun üst kısmında bulunan d-limonene UV ışınlarının ölümcül düşmanıdır. Arizona Universitesi'nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş. Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çesni yerine serpebilirsiniz. Ya da salatanıza sosla birlikte karıştırabilirsiniz, rendeleyelerek kullanabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.