X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Çiğ tüket, kalbini dinç tut!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Çiğ tüket, kalbini dinç tut!

  • Giriş Tarihi: 12.4.2016 17:31
Çiğ tüket, kalbini dinç tut!
Çiğ tüket, kalbini dinç tut!

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, “Beslenme planınızda yer alan bazı besinleri çiğ tüketmeniz kalbinizin dinç kalmasını sağlıyor. Çiğ besinler, nı koruyarak ve şeker üzerinde de olumlu etki yaratıyor dedi.

KALP İÇİN ÇİĞ VE LI TERCİHLER

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, kap için sağlıklı yiyecekleri şöyle sıraladı;


Avokado: nı koruyan besinlerin başında yer alan avokado, içerdiği pek çok vitamin ve mineral ile kan şekeri ve basıncını dengelemeye yardımcıdır. Çiğ olarak salata şeklinde ya da üzerine limon ve karabiber dökülerek de tüketilebilir. Avokadonun yağı fazla tüketildiğinde yağlanmaya neden olabilmektedir; ancak yeterli tüketimi omega 3 yağ asitlerini arttıracağından kalp ve damar sağlığı açısından faydalı olacaktır.

Maydanoz: Maydanoz, kalp sağlığı için çiğ olarak tüketilmesi gereken yeşil sebzelerin başında gelir. Özellikle salatalarda ya da üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilerek tüketilmesi; şeker, gibi pek çok hastalığa olumlu etki ederek kalp sağlığının korunmasına ve vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olmaktadır.

Brokoli: Kalp sağlığına olumlu etki eden bir diğer yeşil sebze de brokolidir. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde ya da salatası yapıldığında ve yoğurtla karıştırıldığında damar yapısı ve yükselen kötü huylu ü düşürmekte etkisi oldukça yüksektir.

Kereviz: Çiğ olarak tüketildiğinde de en az yemeği kadar lezzetli olan kereviz, kalp sağlığı için en faydalı besinlerin başında gelir. Kereviz çiğ olarak yoğurt ile karıştırılıp salata, meze şeklinde de tüketilebilir. Kereviz, kalp krizi riskini önleme ve kalp ritimlerini düzenleme konusunda yardımcıdır. Kan basıncı ve damar yapısı üzerinde de olumlu etkilidir.

Zeytinyağı: Kalp sağlığı için omega 3 ve 6 içeriği yüksek olan zeytinyağı ve fındık yağı oldukça faydalıdır. Yemekler dışında her gün içerisine 1 tatlı kaşığı kadar atılan baharatlar ile birlikte pişirilmeden tüketilebilir.

Nar: Antioksidan özelliği yüksek olan nar, kırmızı besinlerin içerisinde kalbi en iyi koruyan besinlerdendir. Özellikle sabah saatlerinde 1 kase kadar nar tanelerini tüketmek kalp sağlığı başta olmak üzere, kolesterol ve damar yapısı için faydalıdır.

Kiraz: Yaz aylarında sofraların olmazsa olmazı kiraz, kalp sağlığına faydaları açısından paha biçilemez bir besindir. Antioksidan etkisi ve içerdiği mineraller ile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen kirazı en doğalından kısacası dalından alıp, temizleyip günde 1 avuç tüketmek kalbiniz için şifa olacaktır.

KALP SAĞLIĞINI KORUMANIN YOLLARI