X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Lezzet Dayı’ya çekiyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Lezzet Dayı’ya çekiyor

  • Giriş Tarihi: 4.7.2016
Lezzet Dayı’ya çekiyor
Lezzet Dayı’ya çekiyor

2014’te ’da faaliyete başlayan Dayı Kürek Lahmacun, farklı konsepti ve lezzetiyle Anadolu’nun dört bir yanına yayılıyor. Genç girişimci Zeki Arıcıoğlu hedeflerini anlattı

'da 2014'te Zeki Arıcıoğlu tarafından temelleri atılan Dayı Kürek Lahmacun, markalaşma sürecini tamamlayarak, franchise sistemiyle Anadolu'nun dört bir yanında şube açıyor. Dayı Kürek Lahmacun, sunum şekli ve benzersiz lezzeti ile kısa sürede Erzurum sınırlarını aşarak kaliteden ödün vermeden farklılaşan bir restoran zincirinin ana ürünü olmayı başardı. Dayı Kürek Lahmacun markasını bünyesinde barındıran AZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arıcıoğlu, kısa sürede yaşadıkları başarının sırrını, "Biz lahmacuncudan ziyade kendimizi marka yatırımcısı olarak görüyoruz. Çünkü ciddi bir ajans altyapımız var. Ben lahmacun yapmayı bilmem, bilenle çalışırım. Pazarlamayı bilmem, işin uzmanıyla çalışırım" diye özetliyor.

'TEK ÜRÜNLE RİSK ALDIK'
Sektöre ilk olarak 2004'te girdiklerini ve başka bir marka ile 10 yıl faaliyet gösterdiklerini anlatan Arıcıoğlu şöyle dedi: "Bu tecrübemizden elde ettiğimiz verileri masaya yatırıp, eksiklerimizi giderme anlamında yeni bir marka ile yola devam etme kararı aldık. Öncelikli stratejimiz, bizden olan, bizi temsil eden ve toplumu daha kucaklayıcı bir mönü ile iddialı olmaktı. Çünkü tek bir ürüne odaklanmıştık o da lahmacundu. Tek ürün her risktir. Özellikle başlangıç aşaması daha büyük bir risk. Eğer damak tadını yakalayamazsanız başlamadan bitersiniz. Ayrıca üründe iddialı olsanız bile sizi temsil eden güçlü ve evrensel bir isminiz, ciddi kurumsal bir alt yapımız olmalıydı. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma neticesinde ismimizin Dayı olmasına karar verdik. Bununla da yetinmeyip destekleyici bir alt markayı da ekleyip 'Dayı Kürek Lahmacun' olarak 2014'te Erzurum da işe başladık" diye konuştu. Dayı Kürek Lahmacun'un kısa sürede çok ciddi bir taleple karşılaştığını anlatan Arıcıoğlu, talebe cevap verebilme adına Erzurum'da ikinci şubeyi açtıktan sonra 'lahmacun- çiğ köfte-künefe' mönüsü ile 360 derecelik bir müşteri portföyüne sahip olduklarını söyledi.

4 YENİ ŞUBE YOLDA
Dayı Kürek Lahmacun için şu anda 11 ilden franchise talebi olduğunu anlatan Zeki Arıcıoğlu, 2016'nın sonuna kadar bu taleplerin sadece dördüne cevap vereceklerini belirtti. Arıcıoğlu, "Yeni şubelerimiz, Samsun/ Atakum, Ordu, Sivas ve Çorum olacak. Lojistik anlamda Erzurum'dan destekleyeceğimiz kentler öncelikli programımız arasında yer alacak. ve diğer büyük kentlere açılmamız o bölgede ciddi bir lojistik alt yapı kurmamızla orantılı" diye konuştu.