Özel Konya Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan narın, son günlerin yaygın hastalığı olan grip başta olmak üzere kolesterol, tansiyon, ishal gibi birçok hastalığa yakalanma riskini en aza indirdiğini söyledi. Acar narın yorgunluğun giderilmesi ve kansere neden olan serbest radikallerle savaşta koruyucu etki gösterdiğini belirtti. Yemesi zahmetli diye nar yemekten vazgeçilmemesi gerektiğini belirten Acar, gerekirse suyunu, tanelerini ya da sosunu mutlaka diğer besinlerle tüketmeyi tavsiye etti. Narın eski dönemlerden beri pek çok hastalıkta bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanıldığını söyleyen Acar, "Nar, C, B1 ve B2 vitaminleri ve potasyum bakımından çok zengindir. Bir su bardağı nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25'ini karşılar. Gün içinde tüketilen bu meyve, yorgunluğumuzun giderilmesinde de büyük rol oynar" dedi. Gribal enfeksiyonların virüslerin neden olduğu hastalıklar olduğunu belirten Acar şöyle devam etti: "Nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe neden olan virüsleri zararsız hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlara karşı da koruyucu etkisi kanıtlanmıştır. Antioksidan etkisi yeşil çay, portakal gibi besinlerden üç kat daha fazladır. Gripten korunmak için tablet şeklinde vitamin almak yerine nar yiyerek daha fazla antioksidan madde ve C vitamini sağlamış oluruz. Bu şekilde kansere neden serbest radikallere karşı bizi koruyacak bir silah görevini de üstlenmektedir."