Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nin yürürlüğe girmesiyle sucukta yüzde 100 kırmızı et dönemine geçildi. Bununla birlikte "sucuk zamlandı" yönündeki haberler Kayserili pastırmacıların tepkisine neden oldu. Et fiyatları azaldığı için sucuk fiyatlarında oynama olmadığını belirten esnaf, "Satışlar eski fiyat üzerinden yapılıyor. Ancak sucuk zamlandı diye haberler yapılıyor. Bu yanlış" diye tepki gösterdi. Sucuğun 65 liraya yükseldiğinin iddia edilmesi üzerine pastırmacı Bekir Çatalbaş, "Sucuk 20 ile 32 lira arasında satılıyor" dedi.
BİR ADIM GERİDE
Pastırmanın 40-65 TL arasında satıldığını anımsatan Çatalbaş, "Sucuk pastırmadan her zaman bir adım geridedir. Pastırma fiyatına sucuk satılması gibi bir şey söz konusu dahi olamaz. Eğer öyle bir şey olsa, bize gelen müşterilerimizin tamamı sucuk yerine pastırma alır" diye konuştu.
SUCUK EN FAZLA 30 LİRA
Kırmızı etten yapılan sucukların satışının eskiyi aratmadığını söyleyen Bekir Çatalbaş şöyle konuştu: "Yeni uygulama bizi mutlu etti. Sucuk 33 yıl önceki saf ve doğal haline geri döndü. Tavuk ve hindi eti karışımlı olan sucuklara alt gelir grubunun ilgisi yoğundu. Ama artık onlar da tamamen kırmızı etten yapılan sucuktan, 1 kilo yerine yarım kilo alıyor. Sucuğun fiyatında şu an hiçbir değişiklik yok. Sucuğu en düşük 20, en yüksek 32 liradan satıyoruz. Yeni yönetmelikle birlikte sucuk 33 yıl öncesindeki doğal haline döndü, yapılan doğal sucuklara dönüşüm gibi sağlandı. Şimdiki sucuklar tamamen kırmızı etten oluşuyor. 5 Mart'tan itibaren yeni sisteme göre ürünleri satmaya başladık. Fiyatlarda bir değişim olmadı. Eski fiyatlardan satışa devam ediyoruz. Sucuğun fiyatının küçük altınla yarışacağı yönünde söylentiler asılsız."