Eski popülasyonlardan 'gacer buğdayı' mercek altına alındı. Develi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sancar Bulut, gacer ürününü özel çalışma alanı içerisine dahil ettiklerini belirterek, Develi Epçe Köyü'nde çalışma başlattıklarını söyledi. Gacerin yüksek verimde etkili olmasını, gübreye olan tepkisini belirleyeceklerini ifade eden Bulut, çalışma sonucunda çiftçinin verim düzeyinde önemli artış olacağını kaydetti. Sancar Bulut, gacerin incelenmesi için bir çiftçiye ait tarlada çalışma başlattıklarını söyledi. Yok olmaya yüz tutan kültür buğdaylarının atası olarak bilinen gacerin Develi başta olmak üzere yetiştirildiği alanların yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.
ÜRETİCİLERLE YENİDEN BULUŞACAK
Sancar Bulut, Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi (DETOK) kapsamında gacerin işlenmesi, paketlenmesi ve değerlendirmesine yönelik yapılan projeyle ürünün üreticilerle yeniden buluşacağını belirtti.