Kayseri Develi Çadıryeri Köyü'nde yaşayan Yalçın Ateş, kurduğu kiraz bahçesinde kimyasal madde kullanmıyor. Bahçesindeki kiraz ağaçlarını doğal yollarla tozlanmasını sağlayan Ateş, bunun için arıları kullanıyor. 900'ü bulan ağaçlar için 5 kovan arı sayısını 60'a çıkaran Ateş, arılardan organik bal da üretiyor. Ziraat mühendislerinin kontrolünde fidan çeşitliliği yapan Yalçın Ateş, kiraz bahçesindeki fidanların çiçek dönemindeki tozlanmasını arılar aracılığı ile yaptığını söyledi.
İHRAÇ EDİYOR
Kirazları organik olarak yetiştirmeye çalışırken arıcılığa da başlayan Ateş, Toros dağlarında yayla ikliminde elde ettiği Napolyon cinsi kirazın tamamını dış piyasaya ihraç ettiğini açıkladı.
'ÜCRETSİZ TOPLASINLAR'
Yalçın
Ateş, "Havanın serin olması nedeniyle haziran ortasından eylüle kadar ağaçlarda kiraz bulunuyor. 2013 yılında üretim az oldu. Bu nedenle yapacağım masraf, işçilik dahil maliyetini bile kurtarmıyor. Bu nedenle kirazları ağacında bırakmaya karar verdim. Arzu edenler gelip dalından ücretsiz toplayabilecek" dedi.