Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Levent Baş, üniversite bünyesinde yapılan ve 7 yıl süren laboratuar ve denek çalışmaları sonucunda diyabet hastalarının kullanımına yönelik takviye edici bir gıda üretmeyi başardı. Bitkisel karışım yoluyla elde edilen BTV Mengüsu'nun tamamen doğal olduğunu belirten Prof. Dr. Baş, "İçeriğinde zeytin yaprağı, acı badem, ceviz yaprağı, termiye, karadut yaprağı, murt yaprağı, kekik, ada çayı, çemen otu ve ısırgan otu bulunuyor. Ürünümüzü kullanan hastalar, günlük tavsiye edilen 30 ml'lik (1 kapak) dozu akşam yatmadan önce kullanmalılar. BTV Mengüsu, başlı başına bir ilaç olarak düşünülmemeli. Bu yüzden hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacı ile kullanılamaz. Takviye edici bir gıdadır" dedi. BTV Mengüsu'nun hekim kontrolünde olması gereken diyabet tedavisini desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak amacı ile geliştirildiğini belirten Prof. Dr. Baş, "Diyabet hastalarının kan lipid değerlerinde normalleşme, kan şekerindeki dalgalanmanın önlenmesi, HbA1c değerinin kademeli olarak olumlu seyretmesi, diyabetin yarattığı damarsal bozuklukların en az seviyeye indirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasını sağlıyor" diye konuştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan onayla Türkiye'nin 45 ilindeki eczanelerde satışına başlandığını belirten Prof. Dr. Baş, "Dünyada 800'den fazla bitkinin diyabet tedavisinde faydalı olduğu bildirilmektedir. Günümüz tıbbında geleneksel sistemlere, özellikle bitkisel ilaçlarla tedaviye ilgi giderek arttı" dedi.