Kayseri Hacılar'da doğal yöntemle üretim yapan küçük bir ailenin ürettiği doğal sucuklar, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gönderiliyor. Hacılar'da küçük bir atölyede doğal yöntemlerle üretim yapan Karamavuşlar Gıda, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün sucuk ve pastırmalarını yapıyor. Köşke aylık 50 kilo sucuk ve isteğe göre pastırma iletiliyor. Karamavuşlar Gıda yetkililerinden Mecit Karamavuş, "Cumhurbaşkanımız Kayserili. Aylık ortalama 50 kilo sucuk Köşk'e buradan gidiyor. Özellikle Kayseri ziyaretinden önce görevliler sipariş veriyor. Ankara'ya dönerken de sucuk ve pastırmaları alıyorlar. Kimi zaman da Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya giden dostları yanında götürüyor. Son gelişinde yine sipariş aldık" diye konuştu.
'İçinde katkı maddesi yok'
Tercih edilme nedenlerini, doğal yöntemlerle üretim yapmalarına bağlayan Karamavuş, "Günümüzde fabrikasyon ve ısıl sistemle üretim yapılıyor. Koruyucu olarak gıdanın içine bir takım katkı maddeleri giriyor. Biz sucuğun içine sadece toz biber, sarımsak kısmen de kimyon ve benzeri baharatlar katıyoruz. Onun dışında herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor. Kurutmayı da doğal yöntemlerle, Erciyes'ten gelen rüzgarla yapıyoruz" dedi.
Murat PINAR