X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Konya Şeker patates nişastası işine de girdi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Konya Şeker patates nişastası işine de girdi

  • Giriş Tarihi: 25.12.2013

Seydibey Entegre Tesisi'nde dondurulmuş patates işine giren Konya Şeker bu kez de Türkiye'nin ilk ve tek Patates Nişastası Fabrikasını tamamlanarak üretime başladı

Yıllık 45 bin ton mamul ürünün üretileceği ve 220 bin ton patates işleyecek Patates Nişastası Fabrikası tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte Türkiye'nin ithalatla yurt dışından temin ettiği patates nişastası da yerli kaynaktan karşılanmış olacak. Türkiye'de üretimi olmayan patates nişastası bebek mamaları başta olmak üzere, gıda sanayi ve kimya sanayinde kullanılıyor. Türkiye her yıl yaklaşık 30 bin ton patates nişastası ithalatı yapılıyor ve bu ithalat karşılığı yaklaşık 45 milyon dolar döviz harcanıyor. Patates Nişastası Fabrikası'nın sadece ticari bir yatırım olmadığını belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, "Bir yandan dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisi Türkiye'nin her iki yılda bir bu topraklarda ürettiği patatesler çürümeye terk edilirken, öte yandan 45-50 milyon dolar dövizi patatesten üretilen bir ürün için yurt dışına aktarması kabul edilebilir bir durum değildi. Biz bir gram da milyon tonda olsa bu ülkede, bu ülke insanı tarafından üretilebilecek her ürünün burada üretilmesini istiyor, dışarıya akan dövizin yönünü ülke çiftçisine çevirmek için yatırım yapıyoruz" dedi.

Sürdürülebilir tarımda Konya Şeker model oldu
Konya Şeker'e dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden biri olan Unilever'den sürdürülebilir tarım konusunda hayata geçirdiği uygulamalar nedeniyle sertifika verildi. Çiftçilerin pancar yetiştirme sürecinde kullandığı tohumdan gübreye, deposundan sahasına kadar üretim sürecinin her anında yapılan tüm faaliyetlerde çevreyi ve sürdürülebilir tarımı birinci öncelik olarak gören Konya Şeker, Türkiye'de ilk kez bu sertifikayı almaya hak kazanan kurum oldu. Konya Şeker bu sertifika ile tüketicinin gönül rahatlığıyla tüketebileceği tarladan sofraya sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla yüzde yüz doğal pancar şekeri ürettiğini bir kez daha belgeledi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.