Meysu'nun
vişne, şeftali, kayısı, portakal ve karışık nektar çeşitleri, Uluslararası Helal Konseyi tarafından akredite edilen Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) verdiği onayla "Helal" belgeli satış yapmaya başladı. Kayseri'de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile faaliyetine başlayan Meysu, aldığı 'helal gıda' belgesiyle Arap ülkelerine meyve suyu ihracatını artırmayı hedefliyor. Türkiye'nin ilk gıda eksperi Güldüoğlu Ailesi'ne ait olan Gülsan Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkan V. Bekir Güldüoğlu, helal gıda atılımıyla birlikte ihracatta büyük hedefleri olduğunu belirtti. Güldüoğlu, Kayseri'de uzun yıllardır gıda sektöründe hizmet verdiklerini ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Güldüoğlu, meyve suyu sektöründe Türkiye'de helal belgesini alan ilk firma olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek aldıkları belgeyle daha önce girmekte zorlandıkları Arap ülkelerine de ürün ihraç etmenin yolunun açıldığını söyledi.