Pastırma ve sucuğun anavatanı Kayseri'de fiyatlar bir yıldır değişmedi. Pastırma ve sucuk satışlarının düşmemesi için fiyatların bir yıldır aynı seviyede olduğunu belirten Pastırmacı Bekir Çatalbaş, özellikle pastırmada fire oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Fiyatları daha da aşağıya çekilmesi durumunda hem üreticinin hem de perakendecinin zarar edeceğini belirten Çatalbaş "Şu anda fiyatlar sabit durumda. Yapılan zamlarla artırılmadığı gibi tavan fiyat uygulamasında da indirim yapılmadı. Pastırma ve sucuğun anavatanında, dağıtım merkezinde fiyatlar herkesin alabileceği seviyelerde. Ancak bazı büyük şehirlerde fiyatlar abartılıyor. Bu da pastırma ve sucuğa zam yapıldı gibi söylemlere neden oluyor" dedi.
SUCUK 40, PASTIRMA 68 LİRA
Pastırmanın 1 yıldır 68 ile 120 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını ifade eden Çatalbaş "Pastırmada çeşitlilik var. Pastırma hayvanın vücudunun değişik bölümlerindeki etlerden yapılıyor. Örneğin sırt etinden yapılan pastırma en pahalı pastırmadır. Çünkü lezzeti ve tüketimi en iyi pastırmadır. Bir de seçme parsıma vardır. Bu pastırmada havyanın en hareketsiz kısmından çıkarılan etten yapılır. Bu pastırma ise biraz serttir. Ağızda daha fazla çiğnemek gerekir. Fiyatlar bu nedenle çeşitlidir. Sucukta ise fiyatlar en ucuz 40 liradan başlıyor" diye konuştu.