Kayseri Şeker, bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge Merkezi tarafından hazırlanan projelerde TÜBİTAK başvuruları ilk sırayı aldı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Müdürlüğü Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Enstitü Uzmanı Ferruh Adoğlu ve Strateji Planlama Birimi Yöneticisi Necdet Barlas'tan oluşan heyet, Kayseri Şeker'in proje hazırlık aşamalarını yerinde incelemek ve projelere katkı sağlamak amacıyla Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi'ni ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Enstitüsü heyetiyle karşılıklı çalışma alanları hakkında bilgi alışverişinde bulunularak sektörle ilgili birçok konuda ortak çalışma yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Ar-Ge Müdürü Hülya Herdem ve diğer yetkililer katıldı. Kayseri Şeker'in TÜBİTAK'a yaptığı proje başvuruları sonucunda onaylanan iki projesinin devam etmekte olduğu yeni proje başvurularının da yapılarak onaylanma sürecinin beklendiği belirtildi.