X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İşte adını bir milletten alan o sofralarımızın güzel yemeği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İşte adını bir milletten alan o sofralarımızın güzel yemeği

  • Giriş Tarihi: 9.3.2015 17:37 Güncelleme Tarihi: 10.3.2015 00:09
İşte adını bir milletten alan o sofralarımızın güzel yemeği
İşte adını bir milletten alan o sofralarımızın güzel yemeği

İşte adını bir milletten alan ve dünyanın en basit, en sade ve en az pişirme içeren yemeklerinden biri olan o yiyecekle yapılan nefis yemek tarifi...

Moğolların Farsça'da tatar olarak adlandırması nedeni ile batı dillerine girmiş bu sözcük, Fransız mutfağında çig, keskin ve kaba tatları içeren yiyeceklere tatar adı verme eğilimine steak e ve tartare sauce örneklerinde olduğu gibi görülse bile, krem tartare dolayısı ile tartarik asitin adı Arapçadan gelmektedir.

PEKİ ET TARTAR NASIL YAPILIR?

2 kişilik

Et tartar malzemeleri

200 gr satır dana kıyma

1 bıldırcın yumurtası

1 yemek kaşığı acı hardal

1 yemek kaşığı kapari

1 yemek kaşığı acı sos

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı deniz tuzu

2 arpacık soğan

1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

Et tartar hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Soğanlarla maydanozları ince kıyın. Diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp kıymayı ilave edin.

Hepsini birlikte iyice yoğurup elinizde yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Kızarmış ekmek dilimleri ve salata ile birlikte servis yapın.

kalan karakter 1000

Atilla Atilla

Etin yagsiz ve taze oldugu dikkat edilmesi gereken en onemli husus. Ayrica bol baharatla tuketilir.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 09.03.2015 22:13

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.