Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kıymalı patlıcan yemeği

Giriş Tarihi: 16.5.2010
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişme süresi: 35 dakika
* 300 gr. dana kıyma
* 1 kg. kemer patlıcan
* 2 adet domates
* 6 diş sarımsak
* 1 orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salçası
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
Tencereye yağı koyun. Sarımsak ve soğanı rendeleyip, hafif kavurun. Domates ve salçayı da rendeleyip tencereye ekleyin. Kıymayı da tencereye koyup, karabiber ve biraz tuz ekleyerek kavurun. Patlıcanları alaca soyup, halka halka doğrayıp, tencereye ilave edin. Biraz sıcak su koyup, orta ateşte pişirin.

Mısırlı buğday salatası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika

* 1 kase mısır
* Tuz
* 2 kase haşlanmış buğday
* 12 adet kiraz domates
* 12 dal maydanoz
* 10 dal dereotu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım limon suyu
Buğdayı bir gece önceden ıslatın, sabah haşlayın. Mısır ve buğdayı karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp, salataya ilave edin. Domatesleri ikiye bölün ve karışıma ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın, salataya ekleyin. İsterseniz taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.

Taze kayısılı kek
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 35 dakika
* 2.5 su bardağı un
* 3 yumurta
* Vanilya, kabartma tozu
* 1 su bardağı kayısı suyu
* 8 adet taze kayısı
* 1 çay bardağı fındık yağı
* Yarım su bardağı esmer şeker
Yumurta, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kayısı suyu ve yağı ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kayısıları küp küp doğrayıp, kek karışımına ekleyin. Keki yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
ARKADAŞINA GÖNDER
Kıymalı patlıcan yemeği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz