X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kıymalı patlıcan yemeği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
kapat

Kıymalı patlıcan yemeği

(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişme süresi: 35 dakika
* 300 gr. dana kıyma
* 1 kg. kemer patlıcan
* 2 adet domates
* 6 diş sarımsak
* 1 orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salçası
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
Tencereye yağı koyun. Sarımsak ve soğanı rendeleyip, hafif kavurun. Domates ve salçayı da rendeleyip tencereye ekleyin. Kıymayı da tencereye koyup, karabiber ve biraz tuz ekleyerek kavurun. Patlıcanları alaca soyup, halka halka doğrayıp, tencereye ilave edin. Biraz sıcak su koyup, orta ateşte pişirin.

Mısırlı buğday salatası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika

* 1 kase mısır
* Tuz
* 2 kase haşlanmış buğday
* 12 adet kiraz domates
* 12 dal maydanoz
* 10 dal dereotu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım limon suyu
Buğdayı bir gece önceden ıslatın, sabah haşlayın. Mısır ve buğdayı karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp, salataya ilave edin. Domatesleri ikiye bölün ve karışıma ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın, salataya ekleyin. İsterseniz taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.

Taze kayısılı kek
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 35 dakika
* 2.5 su bardağı un
* 3 yumurta
* Vanilya, kabartma tozu
* 1 su bardağı kayısı suyu
* 8 adet taze kayısı
* 1 çay bardağı fındık yağı
* Yarım su bardağı esmer şeker
Yumurta, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kayısı suyu ve yağı ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kayısıları küp küp doğrayıp, kek karışımına ekleyin. Keki yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

kalan karakter 1000

Sultanlar Aşkına Sultanlar Aşkına // İSTANBUL

Yaz Aylarında fazla Yaglı yıyeceklerden uzak durarak saglı bır formda kalmayı basarabılmek ııcın bence harıka tarıfler bunlar..

Aynı Görüşte misiniz?
evet5
hayır2
cevapla 17.05.2010 00:40
ayse ayse

Patlicanlari kizartmadan yaptigimiz icin oldukca sagliklidir herhalde.

Aynı Görüşte misiniz?
evet3
hayır0
cevapla 26.04.2013 15:58

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.