X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Karnabaharlı tas kebabı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Karnabaharlı tas kebabı

  • Giriş Tarihi: 16.3.2013

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tarçın
1/2 adet karnabahar
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
Tuz, karabiber, kimyon
1 adet közlenmiş patlıcan

Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine; tereyağı, tarçın, salça ve 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı buharda pişirin. Közlenmiş patlıcan ve kırmızıbiberle karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Etlerle beraber servis yapın.


***
Kahveli kurabiye

MALZEMELER
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı filtre kahve

Bir çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş kahveyi yağla karıştırın, kakaoyu ilave edin. Tahin, ceviz, pudra şekeri ve unu da ekledikten sonra tüm malzemeyi elle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.