X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Profilo'dan iftar tarifleri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Profilo'dan iftar tarifleri

  • Giriş Tarihi: 27.7.2013

Tavuklu Türlü
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
15 adet taze fasülye
2'şer adet havuç ve kabak
1 adet orta boy patlıcan
15 adet arpacık soğan
1 su bardağı barbunya
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı bamya
1 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Tüm sebzeleri temizleyin. Taze fasulye, havuç, kabak ve patlıcanı çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıvıyağı tencereye alıp, üzerine soğan, taze fasulye, havuç ve barbunyayı ilave ederek sote yapın. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca salça ve bezelyeyi katın. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. Sebzeler suyu yarı yarıya çekince kabak, patlıcan ve bamyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın ve bir fırın kabına aktarın. Önceden 180 derece ısıtılmış Profilo fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.