X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Vietnam mutfağının İstanbul’daki tek adresi: Cochine
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Vietnam mutfağının İstanbul’daki tek adresi: Cochine

  • Giriş Tarihi: 20.3.2014 17:05

Kumbaracı Yokuşu'nun dünya mutfağına açılan adresi Cochine, Vietnam mutfağını İstanbulluların beğenisine sunan tek restoran olarak öne çıkıyor.

Hem lezzetleri hem de atmosferi ile alışılagelmiş restoranların dışına çıkan Cochine, eşsiz dünyasını zilini çalıp içeri girebildiğiniz kapısının ardına saklıyor. Vietnam mutfağının klasiklerinden oluşan menüsü; karidesli ve etli summer rolls, Vietnam'ın geleneksel noodle çorbası Pho, beş baharatla yapılan, tatlı patates ve pak choi sebzesi ile servis edilen kızarmış tavuk Ga ro ti ve deniz mahsüllü glass noodle salatası gibi karakteristik tatları keşfetmeye davet ediyor.

Alternatifi olmayan lezzetleri evinizin sıcaklığındaki atmosferinde buluşturan Cochine'de her Pazartesi, Salı ve Çarşamba tüm kokteyllerin 20 TL olduğu "hours of happiness" ile renkleniyor. Perşembe günleri ise Vietnam lezzetlerine canlı müzik performansının eşlik ettiği Cochine, Pazar günü hariç her gün, saat 17.00 ve 2.00 arası açık.

VİETNAM MUTFAĞI HAKKINDA

Vietnam mutfağı, beş temel tat unsurlarını biaraya getirir. Her Vietnam yemeğinin bir ya da daha fazla tat veren kendine özgü bir lezzeti vardır. Vietnam mutfağının en yaygın malzemeleri; balık sosu, karides ezmesi, soya sosu, pirinç , taze otlar, meyve ve sebzelerdir.

Vietnam tariflerinde limon, zencefil, nane, Vietnam nanenesi, uzun kişniş, Saigon tarçını, cin biberi ve fesleğen yaprakları ağırlıkla kullanılmaktadır. Geleneksel Vietnam mutfağı, taze malzemelerin ve düşük orandaki yağ kullanımının ağırlıkta olduğu pişirim şekli ile dikkat çeker.

Taze otların ve etlerin en zevkli şekilde sunulması için özenle seçilen baharatlar, bu mutfağın karakteristik özelliklerini ortaya koyan lezzetleri ortaya çıkarır. Dünyanın en sağlıklı mutfaklarından biri olarak gösterilen Vietnam mutfağı, asırlar boyu farklı Asya uluslarının etkisinde kalsa da en son ve en ağır etkiyi Fransız mutfağından almıştır.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.