X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Gastronomi zirvesinde zeytin dalı uzatıldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Gastronomi zirvesinde zeytin dalı uzatıldı

  • Giriş Tarihi: 9.6.2014

Paris'te 1248 yılında kurulan gastronomi topluluğu Chaine des Rotisseurs, Kuzey Kıbrıs'taki ilk yemeğini gerçekleşirdi. Güney Kıbrıs'tan gelen özel konukların da katıldığı yemekte her iki taraf üyelerine zeytin dalı hediye edildi

Mutfak sanatları, şarap ve yüksek kaliteli yemekle ilgilenen amatör ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan uluslararası gastronomi topluluğu Chaine des Rotisseurs, önceki gün Kuzey Kıbrıs'ta ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Merit Royal Premium Hotel'in toplantı salonunda gerçekleştirilen yemeğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Dünya Chaine des Rotisseurs Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Hamam, Chaine des Rotisseurs Güney Kıbrıs Başkan Yardımcısı Haris Savva ve Chaine des Rotisseurs üyesi John Cregoriou da katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, "Bizler turizm elçileri olarak barıştan, dostluktan ve birlikten yanayız. Bunun nişanesi Haris Savva'ya ve John Cregoriou'ya bu gecenin anısına birer zeytin dalı plaketi takdim ediyorum. İnşallah bu zeytin dalı her iki ülkenin gastronomi alanında gelişmesini sağlar" dedi.

ÜLKE İÇİN BU İLK!
Dünya Chaine des Rotisseurs Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Chaine des Rotisseurs Başkanı Muhammet Hamam da, Kuzey Kıbrıs'ta böyle bir organizasyonda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Özdil Nami ise "Ülkemiz için bu çok önemli bir etkinlik ve bir ilk. Eminim devamları da gelecektir" dedi.

ÖZEL MÖNÜ HAZIRLANDI
Üç gün boyunca misafir edilen ve Kuzey Kıbrıs'ı gezen Chaine des Rotisseurs üyelerine özel bir mönü hazırlandı. Mönüde İtalyan şarabı Pinot Grigio eşliğinde yeşil limon ve cevizli avokado, Fransız şarabı Bordeaux Blanc eşliğinde üçlü Kıbrıs tadımı, Türk şarabı Sarafin Chardonnay eşliğinde tütsülenmiş ılık somon, Fransız şarabı Chateauneuf du Pape eşliğinde ördek ravyoli ikram edildi.