X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Havuç helvası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Havuç helvası

  • Giriş Tarihi: 20.9.2014

Havuçları soyup rendeleyin, tavada yağın yarısıyla beş dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra şekeri ilave edin. Kalan yağı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Dövülmüş kakule ekleyip bir dakika daha pişirip servis tabağına alın. Kuru üzüm ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

1 kg. havuç
6 çorba kaşığı tereyağı
1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt tozu
4-5 adet kakule

SUFLE BÖREK

Yumurtaları çırpın, sütle karıştırın. Yufkaları 12 parçaya bölün. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına didiklenmiş dil peyniri koyun. Çok gevşek olarak sarın ve derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı döküp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
4 adet yumurta
1 kg. süt
350 gr. dil peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

MAHLEPLİ POĞAÇA
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Üzeri kapalı olarak 25 dakika mayalandırın. Kabaran hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Rendelenmiş peyniri ortalarına paylaştırıp kapatın. Tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpin. 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı mahlep
4 çorba kaşığı çiğ krema
5 gr. yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
100 gr. kaşar peynir rendesi

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.