Hz.
Muhammed döneminde İslam mutfağında yer alan ve bugün ismi çok az bilinen Sahine isimli tatlı, Ramazan Bingöl'de iftar sofralarını süslüyor. Rb Et Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, Sahine ile ilgili şöyle konuştu: "Alınan her gıdanın, insanın iyi ya da kötü davranmasına yol açan enerjiye dönüştüğünün farkında olan Hz. Peygamber ve ashabı; yedikleri yemeğin nasıl bir davranışa vesile olacağının endişesini taşımışlar. Bu nedenle sadece Ramazan ayında değil, her zaman sağlıklı gıdalar tüketmeye özen göstermişler. Bu gıdalardan biri de Sahine'dir. Bu tatlının içeriğine bakıldığında enerji, şifa ve lezzet deposu olduğu görülebilir. Ramazan ayında İslam mutfağından bir esintiyi misafirlerimiz ile buluşturmaktan ve gelen olumlu tepkilerden oldukça memnunuz."
SAHİNE NASIL YAPILIR?
Bir kaşık bal, bir kaşık tereyağı, bir kaşık tahini derin bir kapta güzelce karıştırın ve pürüzsüz bir kıvama getirip ramazan pidesi ile servis edin.