Kanatları yıkayıp tütsüleyin. Soğanları, sarmısakları ve kırmızı biberleri robotta iyice kıyın. Karışımı bir kaba koyun. İçine acı sosu, ketçabı, toz şekeri, sirkeyi ve baharatları da ekleyin, 5 dakika pişirin. Kanatların uç kısımlarını keserek sosun içine koyun ve 15 dakika bekletin. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. tavuk kanadı
2 adet soğan
3 diş sarmısak
2 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı acı sos
1 çay bardağı ketçap
2 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Karabiber
Tuz
Patlıcan kayganası
Patlıcanları soyup rendeleyin, kaynamakta olan suya atıp beş dakika haşlayın. Suyunu süzdürüp bir kaba alın. Üzerine tereyağı hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpın. Yağı bir tavada eritip patlıcanlı harcı yayın. İki taraflı pişirip dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet patlıcan
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tarçın
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolatalı tart
Un ve tereyağını çatalla ezin. Üzerine pudra şekeri, tuz ve suyu ekleyip hamuru hemen toplayın ve buzdolabında 10 dakika bekletin. Bir parça hamuru ayırın. Kalan hamuru unlu zeminde yarım santim kalınlığında açıp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine un serpin, meyveleri ve küçük parçalar halinde kıyılmış çikolataları yerleştirip toz şeker serpin. Ayırdığınız hamurdan şeritler hazırlayıp tartın üzerine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı soğuk su
Tuz Üstü için:
1 çorba kaşığı un
Dilediğiniz meyveler
2 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı toz şeker