MALZEMELER
700 gr. dana ön but eti kıyması
300 gr. döş kıyması
5-6 diş sarımsak
4 dilim Trabzon ekmeği içi
1 adet domates
4 adet sivri biber
Kıymaları karıştırıp bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın. Ezilmiş sarımsak ve ufalanmış ekmek içini koyup iyice yoğurun. Harçtan yaklaşık dört-beş santim çapında silindirler yapın. Silindirleri yan yana, birbirine değmeyecek biçimde tepsiye dizin ve elle parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada ya da ızgarada pişirin.
***
Dondurmalı çikolatalı sufle
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
Dondurma ve çikolata sos
Yumurta ve toz şekeri mikserle üç dakika çırpın. Unu ilave edip tekrar çırpın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Yağlanmış sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Isıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Dondurma ve çikolata sosla servis yapın.