Hamur için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Hamuru ince açıp çay bardakları ile kesin. İç harcını hamurlara paylaştırıp yarım ay şeklinde katlayın ve iki ucunu birleştirin. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine tereyağında kavrulmuş ay çekirdeği koyun.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz
İçi için: 100 gr. kıyma Tuz 1 adet soğan, 3 dal maydanoz Karabiber 4 çorba kaşığı ay çekirdeği
Ballı yumurtalı ekmek
Ekmekleri önce süte, sonra çırpılmış yumurtaya batırın, süzüp tepsiye dizin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Su ve toz şekeri kaynatıp şerbet yapın. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine kaymak ve kıyılmış ceviz koyarak servis yapın.
MALZEMELER
8 dilim ekmek 2 adet yumurta 1.5 çay bardağı süt 1 çay bardağı ceviz 100 gr. kaymak
Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su
Fesleğenli domates dolması
Domateslerin baş kısmını kapak şeklinde çıkarın. İçlerini çay kaşığıyla oyun. Lor peyniri, fesleğen, tuz ve karabiberi karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Domatesten çıkan suyu da ekleyerek karıştırın. Domateslerin içlerini bu harçla doldurun. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet domates 3 çorba kaşığı lor peyniri 1 çorba kaşığı toz fesleğen 1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber