MALZEMELER
200 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
1 soğan
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi bir tavada kavurup bir kenara alın. Tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem, fıstık ve eti pilava karıştırın.
***
Soğanlı semizotu salatası
MALZEMELER
1 demet semizotu
1 adet beyaz soğan
2 adet domates
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Semizotunun yaprak kısımlarını bir kaba alın, üzerine soğanı ince şeritler halinde doğrayıp ekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırıp salatanın üzerine döküp harmanlayın. Salatayı domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.