Baklaları ayıklayıp yıkayın. Küçük küçük doğrayıp et suyunda haşlayın. Unu yoğurtla çırpıp baklalara ilave edin. Beş dakika daha kaynatın. İnce kıyılmış dereotu, nane, tuz ve kırmızıbiberi katın. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
MALZEMELER
2 su bardağı bakla
8 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
1/2 demet dereotu
Nane
Karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
HAMBURGER
Soğan, tuz, karabiber ve kıymayı yoğurup irice köfteler hazırlayıp kızartın. Hamburger ekmeğini ortadan ikiye ayırın. İki yüzüne de mayonez sürün. Alt kata domates dilimi, halka kesilmiş soğan ve köfteleri koyun. Üzerine kaşar peyniri yerleştirin, salça sürün. Üstünü kapatıp servis yapın.
MALZEMELER
2 adet rendelenmiş soğan
250 gr. yağsız kıyma
Hamburger ekmeği
1 çorba kaşığı mayonez
2 dilim domates
Birkaç dilim kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz ? Karabiber