Baklayı temizleyip verev olarak doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra kararmasını önlemek için buz katılmış suya koyup beş dakika bekletin ve süzün. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzüp servis tabağına alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp baklayı sote edin. Kiraz domates ve yumurtaları dörde bölün. Bakla ve domatesi makarnaya ekleyip harmanlayın. Yumurtaları salatanın üzerine yerleştirin. Zeytinyağı ve tuz ekleyin.
MALZ EMELER
1/2 paket makarna
Yeteri kadar su
250 gr. bakla
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kiraz domates
2 adet haşlanmış yumurta Üzerine:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kalıp buz
***
Zeytinli kek
Yumurtaları tuzla çırpın. Sonra sırasıyla zeytinyağı, yoğurt ve su ilave edip çırpmaya devam edin. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Beyaz peynir ve zeytinleri ekleyip harmanlayın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
MALZ EMELER
3 yumurta
3 su bardağı un
2/3 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak su
1su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış siyah ve yeşil zeytin