Etleri yağda kızartıp kenara alın. Tavadaki yağa halka doğranmış havuç, kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Karışımı tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, defne yaprağı, su ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra doğranmış baklayı tencereye ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
500 gr. taze bakla
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
2 diş sarmısak
4 adet domates
1 adet soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz
Semizotu salatası
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Salatalıkları küçük küçük doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarmısakları, doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızıbiberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet domates
1/2 demet semizotu
4 diş sarmısak
3 adet salatalık
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Tuz