Yemeklik doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları yağda kavurun. Suyu tencereye katın.
Temizlenmiş mezgitleri bütün olarak tencereye alın. Rendelenmiş havucu, defne yapraklarını, domates suyunu ve soya sosunu da tencereye ekleyin. Kaynayınca balıkları içinden alın. Beyaz etlerini ayırıp tekrar çorbaya ilave edin. Tuzunu ekleyin. Üzerine maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet mezgit
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
5 su bardağı su
2 diş sarmısak
1 adet havuç
3 adet defne yaprağı
1 çay bardağı domates suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 demet maydanoz
Narlı krep
Un, yumurta, süt, vanilya ve tuzu çırpın. Kepçeyle karışımdan alıp yağlanmış tavada arkalı önlü kızartın. Nar tanelerini ve dilimlenmiş muzu kreplerin içine doldurun. Limon kabuklarını ince şerit biçiminde kesin. Kaynar suya atıp birkaç saniye pişirin. Süzüp kağıt havluya sarın. Krepleri kese biçiminde kapatıp limon kabuklarıyla bağlayın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tuz Bağlamak için
1 adet limon İçi için: 2 adet nar
2 adet muz
Biberli tavuk rulo
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün. Dövülmüş sarmısak ve köri ile az suda haşlayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Haşladığınız tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberlerin üç rengini birlikte sıralayın. Bir tabağa Akdeniz yeşilliklerini koyup üzerine tavukları yerleştirerek servis yapın.
MALZEMELER
1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 adet tavuk göğsü
1 diş sarmısak
1 tutam köri
250 gr. Akdeniz yeşilliği
Tuz, karabiber