Balığı temizleyip filetosunu çıkarın. Safranı elma sirkesinde iki saat bekletin. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin, biraz kavurup suyunu katın. 20 dakika kaynattıktan sonra süzün ve suyu yeniden ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca iri parçalar halinde kestiğiniz balığı ve baharatları katıp 15-20 dakika pişirin. Safranlı sirkeyi süzüp ekleyin. Nişasta, limon suyu ve bir çay bardağı suyu karıştırın. Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
MALZEMELER
1 adet orta boy levrek
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz ve nane
6 su bardağı su
1 tutam safran ve tarçın
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
KURU DUTLU ACIBADEM
Fındık, yumurta beyazı, pudra şekeri, vanilya, sıvı yağ ve robotta ezilip toz haline getirilmiş dutları yoğurarak biraz sert bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapın. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kasığı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı kuru dut
1 paket vanilya
TAVUKLU MAKARNA
Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bir çorba kaşığı tereyağında 10 dakika kavurun, baharatları ekleyip ocaktan alın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sos için; zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve pul biberi karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirin. Kavurduğunuz tavuk etini de üzerine ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. tavuk eti
1 paket renkli makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
Köri, kimyon, tuz, karabiber
SOS İÇİN:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, pul biber