MALZEMELER
400 gr. balık filetosu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı galeta unu
10 dal maydanoz
1'er çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber ve kekik
Balık filetosunu bıçakla kıyıp rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Karbonat ve galeta ununu ekleyin. Bu karışımdan uzun ya da yuvarlak köfteler yapıp ızgarada kızartın.
***
Haşhaşlı burma
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
5 çorba kaşığı çekilmiş haşhaş
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Ekmek hamuruna haşhaşı, ince kıyılmış cevizi ve sıvı yağı katıp iyice yoğurun. Yağlanmış bir zeminde dikdörtgen şeklinde açıp sekiz adet uzun şerit yapın. İki şeridi üst üste koyup burgu şeklinde dolayın. 200 derece fırında, 30 dakika pişirin.