MALZEMELER
300 gr. balkabağı
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Doğranmış balkabaklarını, soğanı ve havucu; üzerine su ekleyip havuçlar pişene kadar 20 dakika pişirin. Sonra mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek iki dakika kavurun. Ezilmiş karışımı üzerine döküp beş dakika kaynatın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökün.
Nar ekşili pirzola
MALZEMELER
6 kalem pirzola
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
Karabiber
Pirzolaları nar ekşisi, süt ve zeytinyağı karışımında bir gece bekletin. Ertesi gün süzüp pirzolaları kağıt havluyla kurutun. Baharatlarını ekleyip ızgarada veya yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapın.