Bamyaları ayıklayıp yıkayın. Kıymayı bulgur ve rendelenmiş soğanın yarısıyla yoğurun. Ara sıra su serperek macun kıvamına getirin. Top şeklinde köfteler yapıp tereyağında iki dakika kızartın. Salçayı, bamyaları, soğanın yarısını, biberi ve kıyılmış sarımsakları, üzerine su ekleyerek 25 dakika pişirin. Kızarttığınız köfteleri de içine ekleyip 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
300 gr. bamya
1 çay bardağı bulgur
150 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağ
KIZARMIŞ RULOLAR
Un, sirke, su ve tuzu yoğurup merdane ile açın. Büyük bir bardakla yuvarlaklar kesin. Hamurları havan tokmağına sararak yağda kızartın. Tokmağı çıkarıp ruloları ılınmaya bırakın. Kakao hariç tüm malzemeyi koyulaşana kadar pişirin. Yarısına kakao ekleyin. Ruloların yarısına beyaz, yarısına kakaolu kremayı doldurun.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
KREMASI İÇİN:
1/2 paket krem şanti
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un ve şeker
3 çorba kaşığı kakao
NOHUTLU SEMİZOTU SALATASI
Semizotunu yıkayıp yaprak kısımlarını elinizle kopartın. Haşlanmış nohut, buğday ve küp doğranmış elma ve doğranmış kırmızı biberi, semizotuyla karıştırıp servis tabağına alın. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Salatanın üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
MALZEMELER
200 gr. semizotu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 adet yeşil elma
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak