Unu yağda kavurun. Sütü döküp karıştırarak koyulaştırın. İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin. En son kaşar peynirini ve baharatlarını katıp servis tabağına yayın. Mantarları yağda kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberleri, sarımsağı ekleyip pişirmeye devam edin. Domatesleri ekleyin ve suyunu biraz çekince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edin. Ardından beğendinin üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
30 gr. kaşar peynir rendesi
400 gr. mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet sivribiber
2 adet domates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım demet maydanoz
YUFKALI KURABİYE
Un, mısır unu, tereyağı ve şekeri karıştırın. İçine sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Yulafı, yağsız tavada kavurun. Robottan geçirip yarısını hamurun içine ekleyin. Sonra hamurdan yuvarlak şekiller yapın. Hamuru yumurta akına ve kalan yulafa bulayın. 180 derece fırında pişirdikten sonra sunun.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker