Karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzün. Unu margarinde kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ilave edip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısını sosa ilave edin. Yağlanmış küçük fırın kaplarına karnabaharı paylaştırın. Üzerine karabiber ve kırmızıbiber serpin. Beşamel sosu yayıp kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
1 adet karnabahar
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber
Tuz
Çikolatalı tart
Un, tereyağı, pudra şekeri ve tuzu, suyla hemen toplayın ve buzdolabında 10 dakika bekletin. Hamurdan bir parça ayırın, kalanını yarım santim kalınlığında açıp yağlanmış kaba yerleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un serpin, meyveleri ve kıyılmış çikolayı yerleştirip toz şeker serpin. Ayırdığınız hamurdan şeritler hazırlayıp tartın üzerine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşekeri
3 çorba kaşığı soğuk su
Tuz
İçi için:
1 çorba kaşığı un
Dilediğiniz meyveler
2 paket (80 gr.'lık) bitter çikolata
3 çorba kaşığı tozşeker
Talaş böreği
Doğranmış soğanı ve eti yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve doğranmış biberleri ekleyin. Baharatları, tuzu, kıyılmış maydanozu ve kaşar peynirini de ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına harcı koyun, bohça biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. kuşbaşı et
1 adet domates
2 adet biber
1'er tatlı kaşığı kekik ve karabiber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
Marmelatlı büsküvi
Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, limon kabuğu rendesi ve tereyağını yoğurun. Hamuru açıp istediğiniz şekillerde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Gavurdağı salatası
Kıyılmış domatesleri, doğranmış biberleri, rendelenmiş sarmısağı, kıyılmış soğanları bir kasenin içinde karıştırın. Limon suyunu, yağı ve nar ekşisini ekleyerek harmanlayın. Tuz ve naneyi ilave edin. Üzerine iri kıyılmış cevizleri ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet soğan
4 diş sarmısak
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı ceviz
1/2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber, kuru nane,