Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin. Üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyerek robottan geçirin. Eti, tuz ve karabiberle tatlandırıp tereyağında kızartın. Daha sonra bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
300 gr. rostoluk et
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
***
Kremalı yulaflı kurabiye
Yulaf ezmesini kısık ateşte hafifçe kavurun ve ılınmaya bırakın. Ilınınca içine bal, krema, Hindistan cevizi ve tarçın ilave ederek iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Yulaf ezmesine bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı krema
4 kahve fincanı yulaf ezmesi
6 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın Bulamak için:
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi