Doğranmış taze soğanı, kıyılmış soğanı, küp küp doğranmış patatesi, kıyılmış maydanozu ve bezelyeyi harmanlayın. Yağ, limon suyu ve hardalı küçük bir kapta karıştırın, bezelyeli karışımın üzerine döküp harmanlayın.
MALZEMELER
1 demet taze soğan
2 adet haşlanmış patates
1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
1/2 demet maydanoz
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
ZEYTİNLİ AÇMA
Şeker, maya, zeytinyağı, yumurta ve ılık suyu karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, mayalanması için 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp yağlanmış tezgahta açın. Üzerine zeytin ezmesi sürün, açma şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
120 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Zeytin ezmesi
ERİŞTELİ MERCİMEK
Kıyılmış soğanı yağda soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Üzerine salça, su, erişte ve mercimek ekleyip pişmeye bırakın. Sarımsak, limon suyu ve naneyi karıştırın, erişteler pişince tencereye ekleyin.
MALZEMELER
1 su bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
2 çay bardağı erişte
100 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
3 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı kuru nane