Etin üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine zeytinyağını ekleyip bir-iki dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam etin. Sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı katın. Bir-iki dakika daha kavurun, baharatları ekleyip ocaktan alın.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
MERCİMEKLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI
Kırmızı mercimek, pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, şeker, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, nane ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kırmızı biberlerin içlerini temizleyin, içlerine harcı paylaştırın. Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave ederek 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1/2'şar demet maydanoz, dereotu, nane
Tuz
Karabiber
ÇİKOLATALI SUFLE
Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağ, krema, rendelenmiş çikolata ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküp 200 derecedeki fırında çok kurutmadan pişirin.
MALZEMELER
50 gr. çikolata
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı