MALZEMELER
1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 adet tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 tutam köri
Tuz
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün. Dövülmüş sarımsak ve köri ile az suda haşlayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın, tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberlerin üç rengini sıralayın.
***
GÜLSULU MUHALLEBİ
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
1/2 su bardağı badem
Süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ununu biraz suyla eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, iri kırıp muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirip kaselere paylaştırın.