Makarnayı pişireceğiniz tencereye su ve tuz koyup, ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını tencereye alın. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyin. 12 dakika birlikte pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, pulbiberi 1-2 dakika çevirin ve makarnanın üzerine dökerek servis yapın.
1 paket makarna
Yarım kg. Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı pulbiber
Tuz
* * *
Sebzeli kiş
Bir kapta hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döşeyin. İçi için, havuç, kabak ve biberleri küp doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağında beş dakika soteleyip, biraz soğuduktan sonra hamurun üzerine yayın. Bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın, sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
2 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
İçi için:
1'er adet havuç, kabak, dolmalık biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
* * *
Muzlu milföy pastası
Bir tencereye un, şeker, yumurta ve sütü aktarıp, kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edin. Mikserde iki dakika çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt koyun. Üzerine tepsi koyun (böylece milföy hamurları kabarmadan pişecek). 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine kremayı pay edin. Dilediğiniz sayıda milföyü üst üste dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
6 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz