Peynirli börek
4 adet yufka
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Soğan, peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Tereyağını erittikten sonra süt ve yumurta ilave edin. Tepsiyi yağlayıp bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan serpin. Kalan yufkaları parçalayın. Karışıma batırıp üçe ayırın. Bir kat yufka, bir kat peynir şeklinde tepsiye yerleştirin. Sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Karışımı üzerine dökün. 200 derecede pişirin.
Soğanlı yahni
400 gr. arpacık soğan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Eti yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte beş dakika soteleyin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın.
Pırasa salatası
3 adet pırasa
1 adet kıvırcık salata
1 demet küçük kırmızı turp
8-10 adet kiraz domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Pırasaları temizleyip verev doğrayın. Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin. Daha sonra kiraz domatesleri salataya ekleyin. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanladıktan sonra servis yapın.